Szedd magad Levendula, Tihany 2018

Térkép

Oszd meg az információt ismerőseiddel

Balaton-felvidéki Nemzeti Park

+3687555291
Levendula
Szedd magad

(A termesztett gyümölcs vagy zöldség saját kézzel szedhető.)

Magyarország Veszprém Tihany bekőtőút
46.919753
17.864777

Tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)

A Tihanyba hajóval érkezőknek javasoljuk, hogy a hajóállomástól sétáljanak fel a faluba, majd a falu végétől a kerékpárúton az ültetvényre. Akik vonattal érkeznek Balatonfüredre, onnan menetrendszerinti autóbusszal utazhatnak Tihanyba, ahol a településen belüli utolsó megálló ("Tihany, sportpálya" nevű megálló) a levendula ültetvényhez a legközelebbi, onnan a kerékpárúton javasolt kisétálni az ültetvényre.

Gumikerekű kisvonatok is közlekednek Tihanyban, megállnak a Tihany-révnél, a Hajóállomásnál és a település központjában, a Posta mellett. A Tihanyi Apátság alatt lévő posta megállótól 2 km-re található a levendula-ültetvény, kb. 25 perc alatt elérhető gyalogosan.

Levendula SZEDD MAGAD 2018!

A bevezető úton, a virágzás függvényében már június 22-től Szedd magad! akciót tart a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, ahol mindenki kipróbálhatja a levendula aratást.
Június utolsó hétvégéjén pedig a Belsőtó partján, kézműves kirakodóvásárral, színes programokkal és vezetett túrákkal várják a kedves látogatókat.

Virágzás függvényében, a készlet erejéig, az adott napra lekerített területen!
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.

A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges. Előzetes regisztráció nem szükséges!
A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.
Parkolni személygépkocsival a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei a helyszínen tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről.

A részvétel feltételei:

1. Arató táska vásárlása, 2017-es árak: kisebb méretű díja: 1500 Ft/arató táska, nagyobb méretű díja: 2.000 Ft/arató táska. Egy fő csak egy aratótáskát vásárolhat.
Arató táskát a napi készlet erejéig, 10.00 órától 20.00 óráig vásárolhat.
Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
2. A levendula szedését mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló, kés). Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban tudunk kölcsönözni. A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése – a cserjék védelme érdekében - tilos.
3. A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
4. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és felelősségére vehet részt a szedésben!
5. A levendula szedését követően kérjük vendégeinket, hogy az arató zacskót utólagos regisztráció érdekében a standhoz vigyék vissza. Ekkor vendégünk zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit tartalmazó leporellót kap, amely egyben egy fő felnőtt részére két alkalommal kedvezményes belépést biztosít a feltüntetett bemutatóhelyeinken. A kedvezmény 2018.02.28-ig vehető igénybe.
6. Tájékoztatjuk továbbá vendégeinket, hogy a helyszínen kizárólag levendula szedésére van lehetőség, tő vásárlására nem. Ültetésre alkalmas levendula tő vásárlására, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan, olaj, csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! A helyszínen tartózkodó természetvédelmi őröktől további információk kérhetők.

A "SZEDD MAGAD!" akción kívül a levendula szedése az új ültetvényen és az őslevendulásban is tilos!

2018-06-22-tól 2018-07-01-ig

Nyitvatartás

10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
10:00-tól 20:00-ig
Szedd magad Levendula, Tihany

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, valódiságukért az oldal üzemeltetője felelősséget nem vállal, az indulás előtt a megadott telefonszámon kérem érdeklődjön az adott termelőnél!

Gazdálkodói rendszer, a mezőgazdasági gazdálkodás szoftveres támogatója
Magento alapú webáruházak fejlesztése
Magyarország legnagyobb szakember keresője