Angersi, Birsalma fajta
Termőképesség: A legkorábban termőre forduló fajta. Első gyümölcsei már a telepítést követő harmadik-negyedik évben megjelennek. Az ötödik évtől kezdve rendszeresen és bőven terem. Alternanciára kevésbé hajlamos, jó termésbiztonságú.
Érési ideje: Szeptember közepén-végén szüretelhető. Ha gyümölcse sokáig a fán marad, húsbarnult lehet.
Gyümölcs jellemzői: Gyümölcse szabályos, gömbölyű, középnagy (250-300 g), felülete mérsékelten bordás. Héja ragyogó, világos, aranysárga színű, igen tetszetős. Csészéje kicsi, csészemélyedése erős. Kemény húsa sárgásfehér, illatos, közepesen zamatos, gyengén kövecses.
Fa jellemzői: Fája gyenge növekedésű. Koronája szétterülő, ritka, alacsony. Vesszői középvékonyak, szürkésbarnák, kicsi paraszemölcsökkel borítottak. Levelei közepes méretűek, széles, ellipszis alakúak. Levélnyele rövid.
Forrás: MKSZN