Szedd és/vagy vedd magad Alma, Bocskaikert településen 2021 évben

Termelő neve / Cég név : Dancsi Kertészet

Előzetes bejelentkezés a szedésre: Nem szükséges

Telefon: +36308674372

Termelő weboldala:

Termelő Facebook oldala:

Gyümölcs, zöldség: Alma

Szedd, vedd típusa: Szedd és/vagy vedd magad

A termesztett gyümölcs vagy zöldség előre le van szedve és/vagy raktárról kerül kiadásra, azonnal megvásárolható, vagy saját kézzel is szedhető.

Cím: Magyarország, Hajdú-Bihar megye Bocskaikert Teleki út

GPS északi szélesség: 47.649681

GPS keleti hosszúság: 21.651599

Megközelítés

Útvonaltervezés

Szövegesen:
Kertészetünk könnyen megközelíthető a 4-es főúton, Bocskaikert és Hajdúhadház települések között, Debrecentől mindössze 12 km-re. A bekerített kerthez az utat a főútvonaltól piros almás táblák jelzik.

Leírás:
A Dancsi Kertészet szeretettel minden évben a kedves érdeklődőket a 20 éve hagyományosan megrendezésre kerülő Szedd Magad Akción. Jonathan, golden, jonagold, jonagored, starking, idared almafajták szedhetőek kertünkben.

A szedd magad egy hosszú évekre visszanyúló hagyomány kertészetünkben. Ahogy a birtokunk mérete nőtt, úgy gyarapodott elégedett vásárlóink száma is. Sokan évek óta visszajárnak és tőlünk szerzik be télire az almájukat, vagy a pálinkának valót. Legyen Ön is egy közülük! Töltsön el néhány kellemes órát családjával a szabad levegőn, kulturált, családias környezetben, zöldellő almafák és piros almák között.

Felszerelés:
Néhány vödör mindig jól jön, amibe gyorsan belefér pár kiló alma.
Gyümölcsös ládák, amikben végső téli nyugvóhelyére kerülnek az almák.
Ideiglenes tárolásra használhatóak zsákok is, ha nincs láda.
Sál, sapka, vagy éppen napszemüveg, az időjárásnak megfelelően. Eső után bakancs, gumicsizma.
Okostelefon! Készíts egy jó fotót magadról, gyermekedről és posztold a facebook oldalunkra. Így mindenki láthatja, hogy milyen szuper programon vettél részt és milyen szép almát vittél haza!
Készpénz, ami cserealapul szolgál a leszedett almákért.
Jókedv, elengedhetetlen, ha nálunk akarsz gyümölcsöt szedni.

FONTOS!
Két kézzel érdemes az almát leszedni, mivel a termés csokorban nő, és ha egyet leveszünk a többi 2-3 darab is jön vele, két kézzel mindet meg tudjuk fogni ha le akar potyogni
Ne dobáljuk az almát, mert könnyen megütődhet és így hamarabb elkezd romlani.
Az almát a kocsányával együtt szedjük le, mivel így tovább eláll.
Szedéskor csavarjuk meg az almát és húzzuk meg oldalra és felfelé. Amelyik így sem akar könnyen lejönni, az még éretlen, nem éri meg leszedni.
Nem mindig kívül vannak a legszebb almák, néha megéri lehajolni és felnézni a fára.
A bejárathoz közel hamar elfogynak a szép almák, mert mindenki ott áll meg és sétál pár métert be a fák közé. Ha van rá lehetőség menjünk beljebb egy-két dűlőt és ott álljunk meg.
Hozott edényt érkezéskor méressük le. A jó kapcsolat alapja a pontos elszámolás.
Érdeklődjünk a szedhető fajtákról. Van gyönyörű, sokáig tárolható és isteni ízű, sérülékenyebb fajta. Felhasználás szerint válasszunk.
Kóstolni lehet, sőt kötelező. DE! Mértékkel fogyasszatok a helyszínen.
Gyermekeket szívesen látunk, de kérlek figyelj rá, hogy ne okozzanak kárt sem magukban, sem a növényekben.
Indulás előtt mindig tájékozódj! Facebook oldalunkon mindig megosztjuk a legfrissebb információkat. Ha rossz az idő, itt tájékoztatunk.

Szedhető fajták:

Jonathán - Alma

Érési ideje: szeptember közepétől szüretelhető
Gyümölcs jellemzői: gyümölcse középnagy (130-140g), gömbölyded, kissé kúpos, a csésze felé enyhén bordás. Alapszíne éretten világossárga, fedőszíne piros, amely a gyümölcs felületének több mint felét beborítja. Kocsánya középhosszú, csészemélyedése közepes, csészéje zárt. Húsa tömött, sárgásfehér, bűlevű, kellemesen édes-savas, jellegzetes illatú.
Fa jellemzői: középerős növekedésű, nem merev ágrendszerű, könnyen alakítható. Idősebb korában ágai széthajlók, lecsüngők. Vesszői vékonyak, hajlékonyak, világosbarnák, molyhosak. Levele középnagy, jellegzetesen szürkészöld, molyhos.

Golden Delicious - Alma

Érési ideje: szeptember végén-október elején szedhető. Fogyasztási érettségét röviddel a szüretet követő időszaktól kb. márciusig megőrzi.
Gyümölcs jellemzői: gyümölcsének mérete a berakódástól, vízellátástól függően középnagy vagy nagy (140-180 g), gömbölyded, vagy enyhén megnyúlt héja vékony, az érés kezdetén zöldessárga, éretten sárga. Kocsánya hosszú és vékony, csészéje kicsi és zárt. Gyümölcshúsa sárgás, édes, enyhén savas, kissé illatos. A gyümölcshéj parásodásra (perzselődésre) hajlamos.
Fa jellemzői: fája középerős növekedésű, koronája kissé szétterülő, piramidális alakú. Vesszői világosbarnák, sűrűn paraszemölcsösek, rügyei vesszőhöz simulók. Virágzása középkései-kései, elhúzódó.

Jonagold - Alma

Érési ideje: szeptember végén-október elején szedhető. Egy-két hónapos tárolás után már fogyasztható, s a tároló minőségétől függően 4-10 hónapig őrzi meg fogyasztási minőségét.
Gyümölcs jellemzői: gyümölcse nagy (220-250 g), gömbölyded vagy enyhén kúpos, kiegyenlített. Sárgászöld alapszínén a gyümölcsfelület 30-45%-a világospiros fedőszínnel borított. Kocsánya vékony és középhosszú. Csészemélyedése középmély, sima peremű, csészéje félig nyitott. A gyümölcshéj viaszos. Húsa világossárga, puha és olvadó, íze kiváló.
Fa jellemzői: kezdetben erős növekedésű, később mérsékeltebb. A fa sudara erős és domináns, de a hosszú és vastag oldalelágazások széthajlóak. Koronája szétterülő és szellős. Virágzataiból általában csak egy gyümölcs marad.

Starking (delicsesz) - Alma

Érési ideje: szeptember végén szedhető, novembertől márciusig fogyasztható.
Gyümölcs jellemzői: gyümölcse tetszetős, mérete középnagy vagy nagy (150-170 g), alakja megnyúlt kúp, a kocsánynál hasasodó, bordázott, kissé viaszos héja sötétpirossal csíkozott. Kocsánymélyedése középmély, kocsánya középhosszú. A jól beszíneződött gyümölcsökön a csíkozottság alig észlelhető. Húsa sárgás, kemény és tömör, a tárolás során kásásodó.
Fa jellemzői: fája középerős vagy erős növekedésű, ágrendszere feltörekvő. Termőkorban növekedése mérséklődik, de mégis eléggé nagy koronát nevel. Középkései virágzású, virágzási ideje stabil.

Nyitvatartás

Szezon:

Korábbi évek alapján:
2021 évben szeptember 19 napjától.
Korábbi évek alapján:
2021 évben október 4 napig.

Hétfő: ZÁRVA

Kedd: ZÁRVA

Szerda: ZÁRVA

Csütörtök: ZÁRVA

Péntek: ZÁRVA

Szombat: ZÁRVA

Vasárnap: ZÁRVA

Szedd magad Alma, Bocskaikert településen 2021 évben

Indulás előtt kérem a megadott telefonszám(ok)on, vagy a termelő weboldalán, vagy Facebook oldalán keresztül érdeklődjön a szedéssel kapcsolatban a termelőnél!

Figyelem! A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, valódiságukért az oldal üzemeltetője felelősséget nem vállal!

Találd meg a hozzád legközelebbi szedd, vedd magad lelőhelyet!