A Tardif de Tain ® fajtához hasonlóan ez is a Bergeron egy mutációja és tulajdonságaiban igen hasonló. A gyümölcse a Bergeron-énál kissé oválisabb, korábban színeződik, sötétebb narancspiros fedőszínt kap, ezen kívül jobb a gyümölcshúskeménysége és jobban tárolható. Ezen tulajdonságok alapján kiválóan alkalmas a kajszi értékesítési szezon meghosszabbítására. Fogyasztási érettségben a Magyar kajszi vagy a Bergeron gyümölcsminőségét adja. Örökölte a Bergerontól a kiváló fagytűrő képességét, ez még növeli a termésbiztonságát.
Július végén érő, részben öntermékeny, közepes gyümölcsméretű, sárgás-világosnarancssárga alapszínű, sötétebb narancssárga fedőszínű, kellemes ízű fajta.
20%-kal nagyobb, mint az Orangered gyümölcse, világos naranscsárga alapszínű piros fedőszínnel, kellemes ízű, kevesebb cukrot és több savat tartalmaz, így aromásabb.